Sunnuntai 2.7.

Matkapäivä. Punoitus pitäisi saada päivän aikana silmistä pois, joten otimme jääpalat käyttöön. Silmätippoja ja kylmiä hauteita silmän päälle niin eiköhän se viimeinenkin punoitus katoa.

Pojalla oli vielä sen verran silmätulehdus pahana, että teimme päätöksen, että poika tulisi vasta tiistaina Manilaan. Näin hänellä olisi aikaa parannella silmätulehdus kunnolla.

Illalla sitten lähdimme Iloilon lentokentälle. Täytyy myöntää, että vähän pelotti, josko lentokenttävirkailijat alkaisivat tarkemmin silmiä syynäämään, sillä olihan lipuissa maininta aiemmasta lentokiellosta silmätulehduksen takia. Itselläni kun oli vielä vähän punoitusta jäljelle toisessa silmänurkassa. Kyllä oli helpottunut olo kun vihdoin ja viimein pääsi koneeseen.

Manilassa vaimon sisko oli varannut meille hotellihuoneen Gilarmi Apartments:ista. Valitsimme Gilarmin ei ainoastaan Armi Kuuselan vaan sen takia, että huoneistot olivat varustettu kunnollisilla keittomahdollisuuksilla. Olimme pyytäneet vaimon siskoa varaamaan sellaisen huoneiston, johon viisi ihmistä mahtuu. Mutta olihan se yllätys, kun vastaanottotiskillä sanottiin, että teille on sitten varattu kahden makuuhuoneen huoneisto. Maksoimme varauksemme (2.5 päivää) heti etukäteen. Hintaa tuolle kahden ja puolen päivän lystille aamiaisineen tuli 7500 pesoa eli noin 1100 fmk silloisella kurssilla.

Hissillä ylös kymmenenteen kerrokseen ja löytyihän se huoneisto. Huoneisto käsitti kaksi makuuhuonetta, olohuoneen ja ruokailutilan, keittiön kaikkine ruokailuvälineineen ja ruoanlaittotarvikkeineen, kaksi vaatehuonetta sekä kolme kylpyhuonetta. Tilaa oli aika hulppeasti, varmaan satakunta neliötä.

Gilarmi Apartments
Makuuhuone Gilarmi Apartments:issa
Gilarmi Apartments
Toinen makuuhuone Gilarmi Apartments:issa
Gilarmi Apartments
Olohuone ja ruokailunurkkaus Gilarmi Apartments:issa

Saavuimme niin myöhään illalla hotellille ettei mikään läheinen ruokakauppa ollut enää auki. Vaimo kävi sitten läheisestä Jollibee:stä hakemassa vähän iltapalaa.

Jollibee ruokaa syömässä
Jollibee ateria maistuu
Jollibee ruokaa syömässä
Jollibee ateria

Huoneen televiosta en saanut mitään kanavaa näkyviin. Joku edellinen asukas oli vienyt mennessään kaukosäätimen sekä kaapelin boxin ja tv:n välistä. Enpä jaksanut enää alkaa myöhään illalla asiasta valittamaan vaan päätin jättää asian suosiolla aamuksi, nukkumaan piti jo päästä...