Maanantai 3.7.

Aamupäivällä vaimo kävi hakemassa Lufthansan toimistosta lentoliput. Pitkällisen neuvonpidon jälkeen Lufthansa ymmärsi, ettei ollut meidän syymme, ettemme ehtineet koneeseen, johon lippumme olivat. Lääkärintodistuksen esittäminen auttoi ja emme joutuneet maksamaan aiemmin vaadittua 100 USD / lippu. Jäipä rahaa sitten tuliaisiinkin.

Soitin aamupäivällä vastaanottoon ja tiedustelin tv:n korjausta. Kerroin, että kaukosäädin ja kaapeli puuttuu tv:stä. Korjausmies kävikin paikalla ja pääsimme virittämään kanavia tv:hen.

Kymmenennestä kerroksesta, koko huoneiston levyiseltä parvekkeelta, avautui maisema yli omakotialueen. Harmitti vaan, ettei tullut kamerajalustaa mukaan. Alunperin minun piti ostaa jalusta Filippiineiltä, mutta hintataso kameroissa, objektiiveissa ja muissa valokuvaustarvikkeissa oli vähintään sama kuin Suomessakin.

Manila
Manila
Manila

Iltapäivällä kävimme kiertämässä kaupoissa. Kävelyetäisyydellä Gilarmista taisi olla neljä-viisi isoa ostoskeidasta. Kävimme ruokaostoksilla ja teimme päivän ruoat itse hotellissa.

Illan hämärryttyä raahasin parvekkeen pöydän otollisempaan paikkaan ja virittelin vähän koroketta kameran alle. Kameralaukku toimi sopivana jalustana kameralle ja otin muutaman yökuvan parvekkeelta. Parvekkeen teräskaide jäi yrityksistä huolimatta pahasti keskelle kuvaa. Aamuyöstä kuvatessani älysin nostaa tuolin parvekepöydän päälle, niin onnistuin saamaan kuvan ilman teräskaidetta keskellä kuvaa.

Manila