Tiistai 13.6.

Kävimme Pototanissa. Tutustuimme ensin Pototanin keskustaan (Kuvia Pototanista) ja kävimme sen jälkeen torilla, jotka oli jaettu kahtia: 'dry market' ja'wet market'. Ensinmainitussa myytiin taloustavaroita ja muita kulutushyödykkeitä ja jälkimmäisessä sitten lihaa, kalaa, vihanneksia ja muita elintarvikkeita.

Pototanissa kävimme ensin 'kuivalla torilla'. Kiertelimme aikamme ja ihmiset olivat kiinnostuneet tietämään mistä kaukaa tulimme. Länsimaiset turistit kun olivat paikkakunnalla suuri harvinaisuus.

Kuiva tori
Kuiva tori

Jatkoimme matkaa 'märälle torille' moottoripyöräriksalla. Otin vauhdissa moottoripyörän kyydissä muutamia kuvia ja satuin saamaan kuvan moottoripyöräriksasta, jolla myöhemmin matkustimme takaisin Amamarokseen.

Moottoripyörä
Moottoripyöräriksa Pototanissa

'Märällä torilla' kävimme vähän kiertelemässä ja ostimme vähän hedelmiä ja vihanneksia.

Märkä tori
Märkä tori

Kotimatka taittui vauhdikkaasti moottoripyöräriksan kyydissä: vauhtia 70-80 km/h (nopeusmittari jopa näytti toimivan). Matkalla istuin sivuvaunun takapenkillä selkä menosuuntaan 4-vuotiaan tyttäreni kanssa. Toisella kädellä pidin tyttärestä kiinni ja toisella kädellä pitelin kameraa ja otin kuvia vauhdissa! Osa kuvista jopa onnistui tyydyttävästi. Kerran matkan aikana jouduimme pysähtymään, sillä tyttären lakki lensi päästä.

Iltapäivällä satoi. Sadepilvet ilmaantuivat taivaalle tosi nopeasti. Vettä tulikin sitten paljon, mutta kuuro ei kovin kauaa kestänyt. Lapset käyttivät hyväkseen ilmaisen (ja lämpimän) suihkun.

Illemmalla Julia leikki Tikon kanssa noitaleikkiä. Luuta sai toimia lentovälineenä ja Tiko osallistui leikkiin lähinnä jahtaamalla luutaa. Annabel taisi olla jo hieman väsynyt, ilme ainakin oli melko vakava.

Julia leikkii
Julia leikkii noitaleikkiä
Julia leikkii Tikon kanssa
Julia leikkii Tikon kanssa
Annabel
Vakava Annabel

Illemmalla kävin ensimmäisen kerran ostamassa olutta lähikioskilta. Heillä oli jopa kylmiö, joten oluet olivat sopivan kylmiä. Hintataso, vaikka kyseessä olikin kioskihinnat, oli suomalaisesta näkökulmasta katsoen alhainen. Lähikioskin valikoimista löytyi San Miguel 2 fmk/plo, Colt 45 1.50 fmk/plo ja Beer na Beer 1.50 fmk/plo. Makutestin tulokset: Colt 45 maistui keskinkertaiselta kotikaljalta, San Miguel oli jotain Karjalan ja Lapin Kullan välimaastoa ja Beer na Beer huomattavasti kevyemmän makuista (ei onneksi jenkki-Budweiserin kaltaista riisinkeittolientä:).

Paikalliset juomien hintatasot vähän ihmetyttivät: 1 litran Coca Cola 2.50 fmk/plo, olut siis 1.50-2.00 fmk/plo ja pieni (0.375 litraa) Tanduay rommipullo noin 2.70 fmk/plo.

Paikallisten mielestä olut onkin 'hienosteluseurustelujuomaa' ja he siis juovatkin lähes ainoastaan rommia, jos alkoholipitoista nestettä on tarve nauttia. Koko neljän viikon loman aikana näin muuten ainoastaan kerran todella näkyvästi humalassa olevan ihmisen, kun ilmeisesti hautajaisjuhlista palaileva naapurin-ukko hoiperteli eräänä iltamyöhänä kotiaan kohti.