Keskiviikko 14.6.

Päivän tavoitteena oli käydä vierailulla vaimon siskon luona Alimodian:issa sekä tuttavaperheen sukulaisten luona Leon:issa.

Lähdimme liikkeelle jo aamuvarhain, sillä pelkät matkat edestakaisin veisivät yhteensä ainakin neljä tuntia. Ensin jeepneyllä Amamaroksesta Jaroon ja siellä jeepneyn vaihto. Jarosta sitten jatkoimme toisella jeepneyllä vuoristoon Alimodian:iin.

Alimodian:issa vuokrasimme jeepney:n, jolla sitten matkustimme Leon:iin. Jos emme olisi vuokranneet Alimodianista jeepneytä, olisimme joutuneet ensin matkaamaan Alimodian:ista St Miguel:iin, josta toisella jeepneyllä olisi sitten päässyt jatkamaan Leon:iin. Jeepin vuokra oli 200 pesoa (noin 30 fmk) ja meitä oli sentään kahdeksan henkeä matkassa, joten vuokra oli kohtuullinen.

Jeepney
Alimodianista vuokraamamme jeepney

Matkalla Alimodian:ista Leon:iin otin jeepney:n kyydistä muutamia kuvia. Kuvia Alimodianista.

Maisemat Leon:issa olivat mahtavat. Vaikka olimmekin vuoristoalueella lämpötila ei juuri poikennut muun maan lämpötilasta: yli 30 astetta varjossa jatkuvasti. Iltapäivä kului rattoisasti maisemia ihaillessa.

Leon
Leonin maisemia

Vierailupaikastamme oli pari kilometriä Leon:in keskustaan, josta sitten pääsisimme jeepneyllä jatkamaan kotimatkaa. Tuon parin kilometrin matkan taitoimme moottoripyöräriksan kyydissä. Hyvinhän tuo 125 kuutioinen Suzuki jaksoi mäkisellä hiekkatielläkin viedä kuormaansa: 1+9 henkeä!

Jeepneyt kulkevat melko harvakseen Leon:ista Iloiloon, joten aina kun jeepney on lähdössä, ihmisiä pakkautuu kyytiin kiitettävä määrä.

Full jeepney
Täysi jeepney

Olimme sen verran hyvissä ajoin jeepneytä odottamassa, että pääsimme hyvin sisätilaan istumaan. Väkeä istuikin jeepneyn sisällä parhaimmillaan kolmessakin kerroksessa, mutta enpä kuullut kenenkään asiasta valittavan. Matkan varrella aina löytyi tilaa uusille tulijoille: nuoremmat katolle ja taka-astinlaudoille ja vanhemmille annettiin suosiolla tilaa sisätiloista. Kuljettaja ei paljon autoa säästellyt matkalla, joten vauhtiakin riitti: ajoviima jäähdytti mukavasti 'sardiinipurkissa' matkustavia. Sitä kuitenkin vieläkin ihmettelen, kuinka väki pysyi jeepneyn katolla putoamatta: oli vauhtia ja röykytystä sen verran.

Pääsimme hengissä Jaroon, jossa oli vuorossa jeepneyn vaihto, että pääsisimme Amamaroksen suuntaan jatkamaan matkaa. Isuzu jeepney, jolla Jarosta siten jatkoimme matkaa, ei tuntunut olevan ihan kunnossa. Kuskilla näytti olevan täysi työ pitää härveli tiellä. Ohjauspuolessa näytti olevan hiukan väljää: tyhjää ohjauksessa näytti olevan reilun varttikierroksen verran! Kyllä siinä aina ohitustilanteessa kuskilla riitti sompailtavaa, että kaistanvaihdot sujuivat edes jotenkuten. Vauhtia moinen ohjauksen väljyys ei tuntunut yhtään hidastavan verrattuna muihin tiellä liikkujiin. Pääsimme perille Amamarokseen kuitenkin ilman haavereita.