Lauantai 24.6.

San Juan eli Juhannus myös Filippiineillä. Yllättäen Filippiineillä vietetään Juhannusta samaan tapaan kuin Suomessakin eli kaikki ihmiset pyrkivät veden äärelle juomaan ja juhannuskokkoja polttamaan. Toisin kun Suomessa, jossa ihmisiä kuolee hukkumalla, niin Filippiineillä kuulemma enemmän välienselvittelyissä (Pohjanmaan tyyliin puukkohippasilla). Suomessa Juhannusta aletaan juhlia Juhannusaattona mutta Filippiineillä vasta Juhannuspäivänä.

Aamupäivällä vaimon veljentytär Marnie Dejando kävi kylässä. Meidän perheen tyttäristä oli hauskaa leikkiä serkun kanssa vaikkei yhteistä kieltä heillä ollutkaan. Julia tosin yritti selittää asioita Marnielle englannin ja suomen sekaisella kielellä.

Marnie Dejando
Marnie ja Julia, Annabel kurkistaa ikkunasta

Meidän perheen Filippiineillä vietetty Juhannus kului rattoisasti grillaten. Grillasimme pienellä hiiligrillillä maissintähkiä ja paikallisia makkaroita. Juomapuolella lapsille oli varattu limsaa sekä SunKist-pillimehuja ja isille San Miguelia kassillinen. Sinappia ei ollut laittaa makkaran päälle, mutta olipa paikallista banaaniketsuppia tarjolla, joka tosin oli liian makeaa makkaran päälle laitettavaksi. Banaaniketsuppi oli kuitenkin vallan mainiota päällystettä paahtoleivän päälle.

Grillausta Juhannuksena
Juhannusgrillausta
Grillausta Juhannuksena
Juhannuksenviettoa