Keskiviikko 7.6.

Aamupala hotellilla ja sitten vaan tavarat kasaan ja taksilla lentokentälle. Lento Manilasta Iloiloon lähti klo 9.45 ja koneena oli Philippine Airlines:in Boeing 737-300. Lentoaika oli 47 minuuttia (poika otti aikaa) ja lento sujui kaikinpuolin hyvin. Kone oli kyllä ehdottomasti matkan siistein ja palvelu ystävällistä.

Boeing 737-300
Philippine Airlines Boeing 737-300

Saavuimme siis Iloilon lentokentälle noin 10.35. Vaimon sisko oli jo meitä odottamassa lentoasemalla vuokraamansa taksin kanssa. Kantajat hyökkäsivät heti tarjoamaan palvelujaan. Iloilon lentoasemalla on siitä hyvä kantajasysteemi, että he kaikki ovat yksityisyrittäjiä, mutta jotta he pääsevät lentoasemalle töihin heidät kaikki rekisteröidään ja kaikille annetaan samanlainen univormu. Univormun selässä on kantajan yksilöivä numero, jos valitettavaa ilmenee.

Iloilo airport
Iloilo Airport lennonjohtotorni
Iloilo airport
Iloilo Airport, Mandurriao

Reilun puolen tunnin ajomatkan jälkeen saavuimme vaimon kotitalolle Amamarokseen. Loppupäivä menikin sitten tavaroita purkaessa, paikkoihin tutustuessa ja lepäillessä. Lapset ihastuivat oitis talon wc:n malliin: molemmat mahtuivat tarpeilleen yhtäaikaa samalle pöntölle. Samanlainen kuulemma pitäisi saada myös kotiinkin.

Talo Amamaroksessa
Amamaros, Pototan, Iloilo
Hassu wc-istuin
Hassu wc-istuin

Lapset ehtivät maapähkinäsatoakin korjaamaan ja talon uusi, tullessamme vielä nimetön koirakin sai nimen: Julia tokaisi, että sehän on Tiko.

Maapähkinäsatoa korjaamassa
Maapähkinäsatoa korjaamassa
Tiko The Dog
Tiko the dog